Online gespreksgroep

Stichting Weerklank richt zich op volwassenen en kinderen met bijzondere zintuiglijke ervaringen, zoals het horen van stemmen, het zien van beelden en het hebben van persoonseigen overtuigingen.

Soms komt het voor dat je met je verhaal, je gedachten, niet terecht kunt bij je hulpverlener of je omgeving. Dat kan omdat je het niet wilt, je wilt ze niet belasten met dat wat jou bezighoudt. Het kan ook zijn dat je het niet durft omdat je je schaamt of bang bent voor de reacties die dat teweegbrengt.

Het praten over je ervaringen kan veel opluchting brengen. Het onbevangen praten over wat je bezighoudt met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt/meemaakt kan erg fijn zijn. Gewoon over je gedachten en je stemmen praten zonder dat er een oordeel wordt gegeven. Daarnaast is het ontmoeten van mensen die hetzelfde meemaken als jou een verademing, je bent niet de enige die hiermee rondloopt.

In verschillende regio’s is het mogelijk om je  aan te sluiten bij een fysieke gespreksgroepen, de contactgegevens vind je op onze website.

Omdat er niet in elke regio een gespreksgroep aanwezig is en er ook mensen zijn die niet in staat zijn om een fysieke groep te bezoeken gaan we in januari starten met een online gespreksgroep.

In de online gespreksgroep vind je mensen die net als jou stemmen horen. Zij zijn net als jou opzoek naar herkenning en begrip, naar handvatten om te leren omgaan met de stemmen. Door daar samen over te praten kunnen we elkaar ondersteunen en helpen om die handvatten ook daadwerkelijk in te kunnen zetten. Voor de duidelijkheid; een lotgenotengroep is een zelfhulpgroep en geen behandelgroep.

De groep komt 1 keer in de 2 weken online bij elkaar op de dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.

Wil je deelnemen en of heb je vragen vul dan hieronder je gegevens in.