Druk: 1999

Verschillende manieren van omgaan met stemmen in je hoofd. 

Stemmen gaan horen van niet aanwezige personen of onverklaarbare bronnen is bijna te vergelijken met de invasie van ongewenste, ongemanierde gasten, die zich in je huis nestelen zonder een vertrekdatum te noemen.

Stemmen horen is over het algemeen dan ook een probleem. De meeste mensen die ze gaan horen, zijn ze liever gisteren dan vandaag kwijt. En dat lukt vaak niet. Stemmen kunnen inspelen op eigen angsten en krijgen zo eerder meer dan minder macht.

Deze stemmen te accepteren lijkt op het eerste gezicht paradoxaal, maar biedt wel de mogelijkheid de macht terug te krijgen. Mensen die geen problemen meer met de stemmen hebben beschrijven dat het accepteren van de stemmen als bij hun persoon horend, de belangrijkste stap was naar een bevredigender leven, waarin de stemmen hun plaats hebben gekregen.

De kern van dit boek bestaat uit 18 biografieën van mensen die op verschillende manieren de stemmen in hun leven hebben ingepast. Aanvullend zijn er verhalen van wetenschappers die hun visie geven op het stemmen horen.

Dit boek is nog te bestellen. Kosten 20 euro incl. verzendkosten.
Stuur een mailtje naar website@stichtingweerklank.nl
Vermeld uw naam en adres.